zaterdag 11 juli 2015

Recreatie in Groningen !! Lees de hier de top locaties die Groningers zelf graag bezoeken! Item Fietsen !!

Groningen, zaterdag 11-07-2015

Fietsen door Groningen

Het is zomer en dag wordt er op veel locaties lekker rustig, of juist op erg drukke locaties genoten van de zon of activiteit naar keuze.


In Groningen heb je erg mooie locaties om dit te doen we laten u middels foto's een aantal plekken zien waar in Groningen veel wordt genoten van de vrije tijd. 


1. Fietsen staat als actieve sport en hobby op een hoge notering bij de Groningers.

Rondje Paterswoldemeer
 

Fietsknooppuntennetwerk ( zie kaart op bron Provincie Groningen  om jou route te maken )

In 2012 is het Routenetwerk Fietsknooppunten Groningen geopend. Fietsers kunnen sindsdien hun eigen fietstocht door het Groninger land eenvoudig zelf bepalen. Dit kan aan de hand van een knooppuntennetwerk dat we samen met de Groninger gemeenten hebben gemaakt. In het netwerk zijn de verschillende bewegwijzerde ANWB-fietsroutes en de trajecten van de landelijke lange-afstandfietsroutes (LF-routes) opgenomen. Het LF-netwerk is vooral geschikt en bedoeld voor meerdaagse fietstochten. De fietsknooppunten zijn zeer geschikt voor het plannen van een kortere fietsroute. De fietskaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV's, boekhandels en de ANWB.

500 locaties

In Groningen zijn op ruim 500 locaties (kruisingen van wegen of fietspaden) knooppunten opgenomen. Op elk knooppunt is een informatiepaneel met een overzichtskaart geplaatst. Fietsers stippelen zelf hun route uit met een speciale digitale routeplanner op het internet of met een gekochte routekaart. Met een lijstje met de juiste volgorde van de knooppuntnummers op zak kunnen de fietsers op pad.


Geen opmerkingen:

poker2win2 play house